Helle og May Jorun i Italia 2022

23. jun, 2022

Vakkert landskap og stigning i starten, deretter flatt og ikke fullt så vakkert, men det tok seg opp igjen de 15 siste km før vårt mål for dagen. Varmt og en del vind i dag.

Vledig glad vi valgte å overnatte i Maiori i steden for Amalfi, Amalfi var pes altfor mye kais og folk.

17. jun, 2022

Endelig skulle vi sykle på Amalfikysten, noe vi har gledet oss til, men samtidig vært litt urolige med tanke på biltrafikk. Dagen startet litt senere enn normalt da det ikke var frokost før kl 08:00, noe som gjorde at vi skulle orientere oss ut av byen i morgenrushet. Ikke å anbefale, men det gikk greit bare vi ble ferdig med brostenspartier og fikk asfalt under hjulene.

Dette var dagen for en rekke fotostopp, det var varmt, det var busser, biler, scootere og noen syklister som slet seg opp bakkene, rundt krappe svinger og folk som svirret rundt.

I byen Amalfi var det bare kaos, slik at vi var godt fornøyd med å skulle bo i Maiori. Her trøblet vi litt rundt for å finne overnattingsstedet vårt eller rettere sagt det var husverten som fant oss. Sykler og henger oppbevares på balkongen, syklene på vår balkong og hengeren på en felles balkong. Det er godt for da får jeg ro de to neste nettene.

15. jun, 2022

Dagen startet litt seigt da jeg (MJ) nesten ikke hadde sovet pga hoste og manglende aircondition på rommet, men vi kom oss til frokost litt over klokka syv og var på syklene ca kvart på ni. Ikke den beste tiden å komme seg ut av en stor by på, men vi fløt bra med biltrafikken og det var himmelsk å komme på en rolig vei etterhvert.

I dag som mange andre av dagene på sykkel har varmen kommet, og i dag hadde vi 33 grader, noe som suger enormt siden jeg trekker en henger på ca 30 kg med all bagasjen.

Turen gikk først gjennom jordbruksområder, hvor det var drueranker, hasselnøtt trær og olivenlunder, Jo lenger sør vi kom ble det mer søppel, egne kjøreregler og dårlig asfalt og mye å være på vakt for.

Til slutt kom vi ut mot havet i Castellammare di Stabia,  hvor vi ble tatt godt i mot av en hyggelig hotellresepsjonist. Resten av kvelden går med til restitusjon og etterhvert blir det middag før vi stuper til sengs for kvelden.

15. jun, 2022

Ny dag, nye muligheter eller nye erfaringer, både Campobasso og Benevento er to ukjente byer og ukjente områder for meg. Campobasso var ikke sjarmerende, men Benevento var en mye penere by, men servitørene på pizzarestauranten vi besøkte var mye mindre sjarmerende enn personalet på hotellet i Campobasso.

Vi storkoste oss på småveier gjennom et vakkert landskap mellom disse to byene, kan anbefales.

Hotellet vi bodde på hadde en vakker fasade, men aircondition på rommet var en fadese, og for meg som har vært forkjølet i en drøy uke hadde det vært digg å få en natt med god søvn, men neida...

 

14. jun, 2022

I dag skulle vi egentlig ha hviledag, men etter gårsdagens beslutning skulle vi legge ut på "Kongeetappen" med flest høydemeter allerede i dag. Dette var nok et smart valg da vi mesteparten av dagen fikk veien for oss selv, og det var helt supert i stigninger og mye vind.

Campobasso var en forholdsvis stor, men lite spennende by med, men vi fant oss fort godt til rette på hotellet og i restauranten fikk vi en ny venn, som vi også var så heldig å få med på et bilde siste kvelden vår der.