May Joruns hverdag

18. apr, 2019

Endelig er våren kommet her hjemme, bonden freser rundt på jordene med traktor og våronna er i gang. Jeg kan så vidt skue at noen steder har de allerede fått plantene i jorda, og plasten som fungerer som drivhus er på plass. Det er deilig å se at det endelig er vår.

Med våren kommer flere sykkelturer, lengre sykkelturer, noe som gir sykkelglede og sykkelglede er livsglede. Ikke mye som kan måle seg med den friheten man får på sykkel, hvor man får mosjon, frisk luft og sol i trynet og masse energi. Livet er herlig på sykkel!

God påske!

 

4. apr, 2019

Ruten er i alle fall klar på planleggingstadiet og jeg tror den er ganske realistisk. Vi starter i Vipiteno og ender opp på Sicilia. Det blir mange utfordringer underveis, men det er området der vi skal krysse landet over fra Adriaterhavskysten til Middelhavskysten og videre ned mot sør som blir den største utfordringen siden vi aldri har syklet der tidligere.

Det kan også bli den mest spennende delen, nettopp på grunn av at vi aldri har vært i området på sykkel, men det skal bli herlig å oppleve denne delen av Italia fra sykkelsete. Ut fra hva jeg leser skal det være utrolig vakkert. Den største utfordringen blir kanskje biltrafikken og språket.

31. mar, 2019

Det ser ut som vinden forfølger meg i år, men jeg kan ikke la meg skremme helt heller. Til tross for mye vind og kun 6 grader ble det en herlig sykkeltur til Sylling med bl a 2 turer opp Lierbakkene.

Det er deilig å være tilbake på sykkelen etter smellen i Nice for ca 3 uker siden. Kroppen føles bedre, og med litt tålmodighet de 2 neste ukene tror jeg kroppen blir leget.

Det er deilig at det våres, snøen forsvinner og solen gir lys og glede.

Bildet er fra en tidligere tur i Pigna området i Italia.

27. mar, 2019

Jeg holdt ikke ut å vente helt til helgen, så i går ble det en liten svipptur på sykkel for å kartlegge hvordan skulderen min ville reagere på det. Skal jeg være helt ærlig så har det vært mer smertefullt å gå lange turer med vond skulder enn det var å sykle. 

Når det gjelder "Min drømme tur på sykkel", så vil det være over ett år til og det føles så grusomt langt frem. Før den tid skal jeg tilbakelegge mange kilometer på sykkel med tilhenger for å være godt forberedt til å sykle 1400-1500 km. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg sjukt til forberedelsene og ikke minst til gjennomføringen.

Nyt våren! Ønsker alle en nydelig dag. Kul

24. mar, 2019

Etter hjemkomsten fra Frankrike har det dessverre ikke blitt noe særlig aktivitet på grunn av skadene jeg har pådratt meg, men selv om jeg verken får trent styrke, sykling eller løping, har jeg gått noen turer på alt fra 90 minutter til 150 minutter og det gjør mentalt godt med litt frisk luft i trynet.

Den kommende uken skal jeg også holde meg i ro...noe som blir en utfordring. Hva gjør man ikke for å kunne ta frem sykkelen igjen neste helg.

Det er lov å håpe Kul 

Bildet er fra Nago Torbole ved Gardasjøen høsten 2018, en tur jeg gjorde sammen med en venninne da den planlagte turen til Abruzzo med Expa ble kansellert. Italia er alltid i mine tanker...