For oss som elsker neopren

2. okt, 2016

I skrivende stund skulle jeg ha vært godt i gang med min første olympiske distanse i triatlon, men sånn ble det ikke i år heller. Nice tri er alyst på grunn av terroren som rammet Nice i sommer.

Myndighetene har bestemt at arrangementet skulle avlyses, dette fikk vi utøvere beskjed om for under 2 uker siden. Trist, men dessverre sant. Det er surt å miste en øvelse man har sett frem til og forberedt seg ordentlig til, men livet går videre.

Hadde jeg vært i Frankrike nå, ville jeg ikke fått med meg disse fantastiske høstdagene vi har hatt her hjemme den siste uken. Jeg hadde heller ikke fått med meg den herlige sykkelturen jeg hadde i FInnemarka i går. Jeg hadde heller ikke fått se den digre elgoksen som bykset over skogsveien ca 25-30 meter foran på gårsdagens sykkeltur. Den elgen var stoooooor!!

Nå se jeg frem til en liten svipptur til Firenze i slutten av november sammen med min datter Marie Alessandra, da skal vi løpe maraton for 3. gang i den fantastisk fine byen. Vi gleder oss til Firenze og mye smerte underveis.

Måtte alle få en nydelig oktober måned.

31. jul, 2016

Nå er det kun 13 dager igjen til Oslo Tri, min aller første deltakelse på en triatlon, vel og merke en sprint, men et sted skal man jo starte.

Nå har jeg brukt våren og sommeren til forbedelse til dette arrangmentet og jeg er lykkelig for jeg har ikke gått på en smell slik jeg pleier. Ikke syk, ikke overtrent, bare velstand. Selvfølgelig har jeg fått noen gnagsår og litt ømhet her og der, men det tåler jeg.

De siste dagene har det føltes helt som tiden står stille, jeg syns ikke jeg kommer nærmere dagfordag, men mest sannsynlig så gjør jeg det. Akkurat nå skulle jeg ønske det var neste helg konkurranse skulle være, men jeg får smøre meg med tålmodighet.

Deltakelsen på Sognsvann håper jeg vil gi meg litt erfaring med hva jeg skal ta til meg av mat før og under samt litt erfaring med skiftesoner. Jeg trenger denne type erfaring før jeg skal delta i Nice tri om 63 dager da den distansen også er dobbelt så lang, der skal jeg være med på en olympisk distanse som det så fint heter.

Sykkeltraseen i Nice er mye hardere enn den i Oslo, jeg syklet deler av løypa noen ganger i fjor og stigningen der er absolutt mer krevende enn sykkelturen inn til Maridalen. Jeg kan ikke annet enn å håpe at treningen jg har gjort  i år er tilstrekkelig for å få en god opplevelse  både i Oslo og i Nice.

Nå gjenstår det bare å fortsette det gode arbeid og holde seg skadefri frem mot konkurransene. Tiden står stille, men livet smiler og bedre kan man vel ikke ha det.

På bilde ser dere min venninne som skal heie meg frem i Nice i oktober. I oktober skal også min datter og løpevenn, Marie Alessandra være med å heie meg frem.

19. jul, 2016

I stua hjemme hos meg henger våtdrakten over rekkverket, klar til neste svømming i open water. Jeg vet den ikke burde henge der, men det gir meg gode vibber å kjenne lukten av neopren og hver gang jeg kikker bort på den så tenker jeg "hjelp, det er snart tid for min første triatlon ever".

Nå er det under 4 uker til Oslo tri og jeg vet ennå ikke om jeg er klar for det, eller jo jeg er selvfølgelig klar. Hva skal til for at man føler at en en klar, hva betyr det å være klar. Jeg tror at jeg aldri vil bli mer klar enn jeg er nå, nå er det bare å få det overstått. Jeg har svømt, syklet og løpt, hva mer kan jeg gjøre for å gjennomføre.

Jeg går ikke for en plass på pallen, det overlater jeg til andre. Dette er bare en av de tingene jeg må ha gjort før jeg dør. Dessuten vil jeg finne ut om dette er noe jeg vil fortsette med eller om det blir med disse to jeg er påmeldt i høst.

Akkurat nå gleder jeg meg mest til fjeltur med junior i morgen. Det skader ikke med en annerledes uke.

18. jul, 2016

Mandag: Svøm 1 t - fokus teknikk
Tirsdag: Sykkel 1 t 20 min rolig + fottur 1 t 20 min
Onsdag: Hviledag
Torsdag: Løping 1 t 5 min inkl intervaller
Fredag: Svøm 1 t - fokus teknikk
Lørdag: Sykkel/løp - overgangsøkt 1 t 50 min
Søndag: Sykkel 1 t 40 min rolig økt

Det var sist uke, spennende å se hva jeg rekker denne uken og hva det blir. Det er i alle fall spådd brukbart vær og det lover bra.

17. jul, 2016

Jeg sitter her og tenker, 27 dager før jeg skal delta på min første triatlon, en mosjonist som egentlig trives mye mer med veien frem til målet enn det å delta i konkurransen.

Det skal bli artig å delta, men jeg hater tanken på at jeg kan bli sist på resultatlisten i min klasse og det misliker jeg.

Denne gangen skal jeg ikke tenke på det, jeg tenker at målet med denne sprinten skal være å kose seg og det skal gi meg litt lavere skuldre for å starte i Nice i oktober på en dobbelt så lang distanse, med en mye hardere sykkeletappe.

På bildet ser dere svømmearenaen ut for Nice og Promenade des Anglais hvor også løpetraseen er.