Bilde er knipset i Montefranco, Italia påsken 2011 på tur med Expa.

Min sykkeldrøm...

Drømmen var å sykle Italia på langs, men i år tror jeg faktisk at den drømmen går over til drømmer jeg en gang hadde. 

Nå har det seg slik at jeg faktisk har syklet en god del i Italia, mest i Dolomittene og i regionen Marche. (Bildet til høyre er fra Corinaldo i Marche).

Hvor sykkelturene går de neste årene, er det vanskelig å si noe om nå. Det avhenger av helse og motivasjon.

I år gikk turen til Haut de Cagnes i Sør-Frankrike i månedsskifte mai/juni. Min venninne Helle og jeg tok en utfart litt innover i landet til Bedoin for å sykle en kjent stigning fra bl a Tour de France. 

Målet med utfarten var å sykle Mont Ventoux, og vi trosset regn og vind og nådde toppen hvor det var surt og kaldt, ca 6-7 grader. Det var helt fantastisk, gjør det gjerne igjen.

Bilder fra turen finner du i mappen Frankrike 2016.

 


  

Sykkelferie og blogg

Dersom du har lyst på sykkelferie og ikke ønsker å fikse alt selv, vil jeg anbefale at du forsøker en tur med Expa AS, dette vil garantert bli en opplevelse for livet. Dersom du liker å sykle, treffe nye mennesker og liker god mat og godt drikke er dette turene for deg.

Jeg har selv syklet turen Giro d'Italia (i mai 2012 og 2013), Italia på tvers (april og september 2011 samt september 2015) og Marche Rundt (høsten 2012) samt Elba og Sykkel VM i Firenze (september 2013).

I 2018 var planen å sykle turen Abruzzo Nord med Expa i september, men denne ble dessverre avlyst. Da turen ble avlyst og vi hadde flybilletter til Roma, ble det tur på egenhånd til Torbole i nordenden av Gardasjøen. Fra Roma til Torbole var det først ca 60 mil i bil, men det var en artig opplevelse sammen med Bente, som var mitt reisefølge denne gangen. I Torbole/Riva del Garda og områdene rundt hadde vi noen flotte dager før vi returnerte til Roma. Slike turer frister til gjentagelse.
 
Expa AS
Bestill tur til høsten med Expa AS - prisen er all inclusive
Programmet for 2019 finner dere også på nettsiden til
Expa AS , det finnes turer som passer for alle sykkelglade, det er bare å gå inn på nettsiden deres å lese om turene. Det er angitt forskjellig vanskelighetsgrad på de forskjellige turene, og er du fortsatt usikker så er det bare å ta kontakt med Expa AS og be om ytterligere informasjon. 

Få med deg flott natur, spennende små middelalderbyer, fantastisk lokal mat og vin - og ikke minst sjarmerende steder å bo.

Expa AS har mer enn bare sykkelturer, besøk www.expa.no og du vil bli overrasket.

Har du spørsmål om sykkelferie, så kan du gjerne ta kontakt via Gjesteboken. Jeg vil selvfølgelig gi et svar, i det miste gi et tips om hvor dere kan få mer info eller råd.